Međukulturni bonton – Najava projekta

Dragi svi, objavljujemo novi međunarodni projekt, kojeg je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU. Projekt nosi naziv “Međukulturni bonton” – Intercultural Manners Ocean Znanja će ga organizirati u Đurđevcu od 27.10-05.11.2017.

Cilj ovog projekta je među mladima potaknuti raspravu na teme međukulturnih odnosa u okviru migrantske krize. Također pokazati metode kako aktualizirati te teme među svojim vršnjacima te u svojoj lokalnoj zajednici. Učit ćemo načine pristupanja problemima i pojavama vezanim za međukulturne odnose. Kroz različite šire i konkretne tematske radionice na temu međukulturnih odnosa, (poput tema žena i djece među izbjeglicama, veze medijskog senzacionalizma i političkog populizma, dobrih i loših praksi odnosa s izbjeglicama), daljnji cilj je upoznati sudionike s mogućim načinima pozitivnog djelovanja u svojim društvenim kontekstima i šire.

Neke od glavnih metoda koje će se koristiti su: kazalište potlačenih u obliku forum kazališta, edukacijske radionice i rasprave koje vode ka vršnjačkom učenju, metoda Human library. Veselimo se suradnji s partnerima i mladim ljudima te željno iščekujemo početak naše razmjene.