Prijavi se na Erasmus+ razmjenu mladih “Pathways to Wellbeing” u Italiji

Želiš li naučiti kako se nositi sa svakodnevnim preprekama u životu? Zanima te koncept wellbeinga  i želiš saznati kako ga primijeniti u vlastitom životu? Imaš između 13 i 18 godina? Onda je ova razmjena mladih baš za tebe 🙂 Prijavi se, provedi 9 nezaboravnih dana (08.08.-17.08.2022.) u Bergolu na sjeveru Italije i pokreni pozitivnu promjenu u svom životu 🙂

Što je to Erasmus+ razmjena mladih ili popularno nazivan “projekt”?

Razmjene mladih ti omogućuju učenje, putovanje i upoznavanje ljudi iz drugih zemalja. O temi razmjene učiš kroz radionice, vježbe, rasprave, igranje uloga, simulacije i aktivnosti na otvorenom. Skupine mladih između 13 i 30 godina iz nekoliko zemalja se skupe na jednom mjestu, druže, žive i uče zajedno u trajanju između 5 dana i 21 dan.  Od drugih mladih možeš naučiti o njihovim kulturama i vježbati pričati strane jezike. Sve ono što naučiš na kraju možeš zabilježiti u certifikat Youthpass, koji će ti omogućiti da se istakneš na tržištu rada.  Sa svakom skupinom mladih putuje i jedan voditelj grupe, koji treba biti stariji od 18 godina. Za financiranje svega ovoga se ne moraš brinuti jer ti program Erasmus+ pokriva troškove putovanja, smještaja, prehrane i organizacije, a moguće je dobiti potporu i za posebne potrebe (za osobe s invaliditetom) te za iznimne troškove (vize, cjepiva i slično).

O Erasmus+ razmjeni mladih “Pathways to Wellbeing”

Na razmjeni mladih “Pathways to Wellbeing” naučiti ćeš kako se usredotočiti na aspekte wellbeinga koji ti mogu pomoći u svakodnevnom životu. Fokusirat ćeš se na svoje talente, na stvari koje ti život čine smislenim, na pozitivne emocije, razvoj emocionalnih i socijalnih vještina te još puno toga. Sve to ćeš raditi u prekrasnoj prirodi koja okružuje smještaj 🙂 Na razmjeni će sudjelovati 6 mladih osoba i 2 voditelja grupe iz 6 zemalja: Irske, Turske, Njemačke Nizozemske, Španjolske i Hrvatske. Dob: 13-18 (voditelji grupe 18+) Mjesto: Bergolo, Italija Vrijeme: 08.08.-17.08.2022.