Mladi na požeškom kulturnom ljetu

Mladi na Požeškom Kulturnom Ljetu je suradnja udruge Ocean Znanja, Turističke zajednice Požege i Studentskog doma dr. Franjo Tuđman koja je uspostavljena s ciljem promoviranja volontiranja i stvaranja prostora u gradu Požegi za mlade da kreiraju sadržaj te ga nude građanima Požege i drugima u Požeško-Slavonskoj županiji.

Ove godine program se održava kroz dva vikenda 25., 26. i 27. lipnja i 02., 03. i 04. srpnja na raznim lokacijama u gradu u tri kategorije – EDUKACIJA, UMJETNOST I KULTURA i ZDRAVLJE I DOBROBIT.

Sav sadržaj je besplatan, namijenjen je svim dobnim skupinama, a prijaviti se možete slanjem e-maila na oceanznanja@gmail.com ili slanjem sms poruke na broj 098372964. Na isti e-mail ili telefonski broj se možete također javiti za sva pitanja.

Dodatne informacije o voditeljima i o svakoj pojedinoj radionici pogledajte u nastavku ili na našim društvenim mrežama u sljedećih par dana.

mladi-na-pozeskom

U kategoriji EDUKACIJA prva radionica je ABC of entrepreneurship – edukativna radionica na engleskom jeziku o poduzetništvu gdje ćete imati priliku saznati koje su sve vještine potrebne kako bi svoje ideje pretvorili u poslovne prilike. Čuti ćete kako je to biti poduzetnik i što je sve bitno kada se želite baviti poduzetništvom. Ako imate ideje koje vam se motaju po glavi, a ne znate odakle krenuti kako biste ih pretvorili u posao onda je ovo prava radionica za vas!

Druga radionica u petak je radionica Priče za dobar dan, a održati će se na hrvatskom jeziku! Uronite u svijet pričanja priča, otkočite svoju kreativnost i zabavite se sudjelujući u ovoj radionici gdje će se većina metoda podučavanja temeljiti na iskustvenom učenju. Doznajte zašto je da bi započeo neku dobru priču u svojoj lokalnoj zajednici potrebno znati dobro ispričati priču!

U subotu, u kategoriji ARTS AND CULTURE održat će se radionica pod nazivom Origami workshop. Ako ste oduvijek htjeli znati napraviti pticu ili neki drugi oblik od papira prijavite se na radionicu osnova origami tehnike u kojoj ćete naučiti kako izraditi razne oblike od papira, poput žabe, slona ili papige. Oni najhrabriji imat će mogućnost probati napraviti i neke zahtjevnije oblike! ?

U isto vrijeme u istoj prostoriji održavat će se i druga radionica na hrvatskom jeziku u kategoriji ARTS AND CULTURE – Umjetnički kutak. Ako želiš zagrliti svoje šarenilo i podijeliti ga s nama dođi na art igranku, kroz igru ćemo zaroniti u dubine i plićake, kako je kome draže.

Subota popodne rezervirana je za ARTS AND CULTURE

Potraga za blagom je zabavna aktivnost za sve one koji žele malo bolje upoznati Požegu. Pomoću malih zadataka i zagonetki otkrivat ćeš skrivene kutke Požege te pokušati doći do svog cilja na kojem te čeka puno zabave i iznenađenja. Prijavi se i iskoristi subotu popodne na zabavan način!

Global village je prilika da upoznaš mlade ljude iz raznih europskih zemalja i njihove kulture kroz druženje, igru, ples i glazbu. Uz to saznaj kako možeš besplatno putovati i zaviriti u različite kutke Europe! ?

 

U nedjelju 27. lipnja je na redu kategorija SPORTS AND WELLBEING! Radionica pod nazivom Morning mobility je radionica gdje ćete kroz fleksibilne kretnje Capoeire imati priliku vježbati, istegnuti se i upoznati svoje tijelo. Capoeira je afro-brazilska borilačka vještina koja je kamuflirana u ples te u sebi sadrži elemente glazbe, igre, plesa i borilačkih vještina. Ova radionica je namijenjena svima koji se žele upoznati sa ovom vještinom i učiniti nešto dobro za svoj um i tijelo. Nema dobno ograničenje.

Poslijednja aktivnost ovog vikenda dogodit će se u nedjelju pod nazivom Šetnja zdravlja. To je zanimljiva edukativna aktivnost koja će se održati na otvorenom. Boravit ćemo u prirodi, učiti o raznim aspektima i zdravlja i što sami možemo poduzimati kako bi naše opće stanje uma i tijela bilo u balansu i miru. Sve dobne skupine su dobrodošle.

U isto vrijeme u drugoj prostoriji održavat će se radionica Komunikacijski stilovi. Na radionici ćete saznati kojem vi stilu pripadate prema DISC metodi i kako bolje surađivati s ljudima koji imaju drugačiji stil od vašeg.

Treća radionica u kategoriji EDUKACIJA je Storytelling koju će održati Bruno na engleskom jeziku na kojoj ćete saznati sve o tome kako se priča dobra priča.

Subota je dan rezerviran za UMJETNOST I KULTURU

Ujutro ćemo imati Storytime radionicu koja je namijenjena djeci od 6-12 godina i na kojoj će djeca imati prilike čuti zanimljive priče iz raznih kultura, a u isto vrijeme imat ćete prilike zabaviti se s fotoaparatima na vašim mobitelima na radionici Foto šetnja.

Subota popodne također je rezervirana za UMJETNOST I KULTURU

Potraga za blagom je zabavna aktivnost za sve one koji žele malo bolje upoznati Požegu. Pomoću malih zadataka i zagonetki otkrivat ćeš skrivene kutke Požege te pokušati doći do svog cilja na kojem te čeka puno zabave i iznenađenja. Prijavi se i iskoristi subotu popodne na zabavan način!

Global village je prilika da upoznaš mlade ljude iz raznih europskih zemalja i njihove kulture kroz druženje, igru, ples i glazbu. Uz to saznaj kako možeš besplatno putovati i zaviriti u različite kutke Europe! ?

NEDJELJA 04.07.2021. je zadnji dan našeg kratkog događanja MLADI NA POŽEŠKOM KULTURNOM LJETU.

Također, nedjelja je dan namijenjen odmoru i brizi za vlastito zdravlje stoga vas pozivamo na radionicu u kategoriji ZDRAVLJE I DOBROBITSTRETCH AND BALANCE.

Poslijednja aktivnost dogodit će se u nedjelju pod nazivom Šetnja zdravlja. To je zanimljiva edukativna aktivnost koja će se održati na otvorenom. Boravit ćemo u prirodi, učiti o raznim aspektima i zdravlja i što sami možemo poduzimati kako bi naše opće stanje uma i tijela bilo u balansu i miru. Sve dobne skupine su dobrodošle.

Vidimo se u petak, subotu i nedjelju na Požeškom Kulturnom Ljetu!