PAMELA – najava Erasmus+ razmjene mladih

Nakon uspješno provedenog lokalnog projekta PAMELA, koji je akronim za Poetry and Music Equals Legendary Art, udruga Ocean Znanja upustila se u provedbu internacionalne verzije te će tako Pamela upoznati i Europu. Erasmus+ projekt Pamela goes Europe! nastavlja povezivati mlade i umjetnost u intermedijalnom spoju poezije te glazbenih i likovnih umjetnosti, a uključivanjem mladih iz ostalih država Europe lokalni će projekt dobiti novu dimenziju.

Polazeći od problema društvene nejednakosti i njezina utjecaja na mlade diljem Europe, projekt okuplja 35 sudionika iz pet zemalja Europske unije: Bugarske, Njemačke, Portugala, Španjolske i Hrvatske koji će dobiti priliku kreativno se izraziti predstavljanjem navedena problema. Ujedinivši umjetnost i društveni aktivizam, projekt nastoji poučiti mlade o kulturnom menadžmentu i konceptu društveno angažirane umjetnosti te ih potaknuti na uključivanje u rad svojih lokalnih zajednica. Povezivanjem vršnjaka različitih društvenih pozadina i iskustava te iz različitih zemalja želi se pružiti šira društvena perspektiva, ali i potaknuti zajedništvo među mladima iz raznih europskih država.

Projekt će se održati od 27. travnja do 6. svibnja 2018. godine, a sudionici će biti smješteni u Omanovcu, kraj Pakraca, u Požeško-slavonskoj županiji.