YE “Sharing is Caring” – Projekt u pripremi

Cilj projekta neprofitne organizacije Ocean Znanja u RH – “Sharing is Caring” je raditi na razvoju pozitivnih stavova prema društveno odgovornim oblicima ekonomije, poticanje solidarnosti u zajednicama, smanjenje društvene isključenosti i razvijanje poduzetničkog duha mladih.

Projekt se sastoji od jedne projektne aktivnosti – razmjene mladih, koja će se održati od 25.6. do 4.7. 2018. u planinarskom domu Omanovac kod Pakraca u Požeško-Slavonskoj županiji.
Na razmjeni sudjeluju 42 mlade osobe od 18-30 godina. Sudionici dolaze iz sedam različitih europskih zemalja: Francuske, Rumunjske, Njemačke, Poljske, Makedonije, Mađarske i Hrvatske.

Ovim projektom želimo osnažiti mlade, osiguravajući im prostor za dijeljenje ideja i razvijanje vještina potrebnih za borbu protiv društvene nejednakosti i isključenosti. Također želimo potaknuti razvijanje aktivnog građanstva i društvene odgovornosti, ali i za razvijanje poduzetničkog duha. Projektom se promovira informiranost i stjecanje znanja na neformalan način. Fokus ovog projekta jest na praksama ekonomije dijeljenja i crowdfunding kampanjama. Ovi oblici nadilaze klasična poimanja tržišta i njegovih pravila te se tim praksama stavlja naglasak na uključivanje u zajednicu, društvenu odgovornost. Želi se promicati solidarnost uz razvitak poduzetničke samostalnosti.

Kroz aktivnosti će se jačati samoinicijativnost. Nadalje, važan nam je timski duh i kooperativnost. Tematski će se promicati zajedničke europske vrijednosti poput slobode, tolerancije i poštivanja ljudskih prava, kao i međukulturni dijalog.
Svim sudionicima sudjelovanje je besplatno te financirano od Agencije za mobilnost i Programe EU kroz program Erasmus +.

Što se događa na projektu svakodnevno možete pratiti na društvenim mrežama udruge Ocean Znanja: Facebook  i Instagram.