Poziv na sudjelovanje na E+ treningu nenasilne komunikacije “Path to understanding”

Tražimo 2-4 osobe koje rade ili volontiraju s mladima za sudjelovanje na training course-u nenasilne komunikacije “Path to understanding”, 18. – 27.03.2022. u Češkoj.

Što su Erasmus+ training course-evi?

Training course je jedna od mobilnosti za na youth workere koji rade ili volontiraju u organizacijama, ali i za sve one koji u nekom obliku rade s mladima. Primjerice, nastavnici, učitelji, profesori, sportski treneri, knjižničari, stručni suradnici, odgajatelji u dječjim vtrićima i domovima, profesori koji rade u školama stranih jezika, osobe kojima su ciljana skupina mladi, iako im područje kojim se bave nije direktno s njima povezano. Oni podupiru njihov profesionalni razvoj, umrežavanje sa kolegama iz raznih zemalja i razvoj kompetencija koje su im u njihovom radu potrebne kako bi što kvalitetnije pristupali i radili s mladima. Na njima sudjeluju osobe koje rade s mladima iz raznih zemalja, najveći ukupan broj sudionika je 50, a najčešća je praksa da se poziva po 1-4 osobe iz svake partnerske zemlje. Prijaviti se mogu osobe starije od 18 godina. Gornja dobna granica ne postoji.  Program Erasmus+ pokriva troškove putovanja, smještaja, prehrane i organizacije, a moguće je dobiti potporu i za posebne potrebe (za osobe s invaliditetom) te za iznimne troškove (vize, cjepiva i slično).

O Erasmus+ training course-u Path to understanding

Koncept nenasilne komunikacije je osmislio Marshall Rosenberg u 60-im godinama prošlog stoljeća. Na ovom treningu ćete imati priliku razviti sposobnost povezivanja se samim/om sa sobom u teškim situacijama, vježbati empatiju, imat ćete priliku naučiti kako izraziti sebe na autentičan i iskren način i još mnogo toga. Neke od metoda koje će se koristit na treningu: igra uloga, rasprava, vježbe, refleksija.