Prijavi se na Erasmus+ razmjenu mladih “IdentiTale” u Španjolskoj!

Zanimaju te teme poput marginalizacije, govora mržnje i socijalne isključenosti? Želiš naučiti kako možeš pridonijeti pozitivnoj promjeni u društvu? Onda je ova razmjena mladih baš za tebe 🙂 Prijavi se, provedi 8 nezaboravnih dana (06.03.-13.03.2022.) u španjolskoj Cartageni i pokreni promjenu u svojoj zajednici.

Što je to Erasmus+ razmjena mladih iliti popularno nazivan “projekt”?

Razmjene mladih ti omogućuju učenje, putovanje i upoznavanje ljudi iz drugih zemalja. O temi razmjene učiš kroz radionice, vježbe, rasprave, igranje uloga, simulacije i aktivnosti na otvorenom. Skupine mladih između 13 i 30 godina iz nekoliko zemalja se skupe na jednom mjestu, druže, žive i uče zajedno u trajanju između 5 dana i 21 dan.  Od drugih mladih možeš naučiti o njihovim kulturama i vježbati pričati strane jezike. Sve ono što naučiš na kraju možeš zabilježiti u certifikat Youthpass, koji će ti omogućiti da se istakneš na tržištu rada.  Sa svakom skupinom mladih putuje i jedan voditelj grupe, koji treba biti stariji od 18 godina. Za financiranje svega ovoga se ne moraš brinuti jer ti program Erasmus+ pokriva troškove putovanja, smještaja, prehrane i organizacije, a moguće je dobiti potporu i za posebne potrebe (za osobe s invaliditetom) te za iznimne troškove (vize, cjepiva i slično).

O Erasmus+ razmjeni mladih “IdentiTale”

Na razmjeni mladih “IdentiTale” ćeš imati priliku naučiti što je to identitet i koji su uzroci i posljedice marginalizacije, govora mržnje, radikalizacije i socijalne isključenosti te kako i ti sam/sama možeš pridonijeti promjeni u društvu. To i još mnogo ćeš učiti na interaktivan način kroz metode igranja uloga, simulacije, grupnog rada, creativity labs-a,… Na razmjeni će sudjelovati 4 mladih osoba i 1 voditelj grupe iz 6 zemalja: Italije, Hrvatske, Armenije, Grčke, Litve i Španjolske. Dob: 20-30 (voditelj grupe 18+) Mjesto: Cartagena, Španjolska Vrijeme: 06.03. -13.03.2022